Przebudowa skina
Rozpoczęte przez TurkuSevdali_Aska, 15 maj 2011, 23:49
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 15 maj 2011 - 23:49
"Przebuduj skin" - czy to chodzi o "Recache Skin Sets" w Template Tolls czy coś innego, bo czesto spotykam się z określeniem "użyj narzędzia 3 i potem 1". Czym właściwie różni się recache od rebuild?
Türkülerdir Sevdam...
Napisany 16 maj 2011 - 15:20
Z tego co widzę to narzędzie 3 pozwala na odbudowę poszczególnych aplikacji i ich danych. Opcja pierwsza czyli odbudowa skinu/przebudowanie skinu czy po angielsku Recache Skin Sets robi to samo praktycznie tylko dla wszystkich aplikacji i wszystkich danych. recache i rebulid jest stosowane jednocześnie, polega to na tym, że najpierw są przebudowywane skiny (rebuild) czyli odświeżane dane w bazie, a następnie następuje ich zapis do cache'a czyli (recache).
Profesjonalne rozwiązania IP.Board - SolutionDEVs
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 16 maj 2011 - 20:12
Czyli jeśli miałabym przebudować skiny, to wystarczy tylko samo Recache Skin Sets?
Türkülerdir Sevdam...
Napisany 17 maj 2011 - 14:38
Tak, ale tych funkcji prawie nigdy się nie używa
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 17 maj 2011 - 21:36
To w takim razie co się używa, jeśli trzeba przebudować skiny?
Türkülerdir Sevdam...
Napisany 19 maj 2011 - 16:01
Ja osobiście używam tylko pierwszej opcji. Ale zależy co chcesz osiągnąć i po co to chcesz zrobić
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 19 maj 2011 - 20:36
Pytałam teoretycznie, bo spotkałam się z takim określeniem i nie byłam pewna. Dziękuję. Można zamknąć.
Türkülerdir Sevdam...
Napisany 20 maj 2011 - 15:20
Problem został rozwiązany.
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Problem ze skinami
,
Poszukuje Skina Fluo
| POSZUKUJE SKINA FLUO
,
Opcja zmiany skina
,
Zrobienie/ Przerobienie Skina
| pomoc
,