Skocz do zawartości

Kilka pytań o skrypt IPBoard

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 daddy

daddy

IP.Board Newbie

• Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów
  • Wersja:n/a

Napisany 07 kwiecień 2011 - 19:08

Witam,

Szukam skryptu forum oraz zintegrowanej z nim galerii foto/video.

Biorę pod uwagę IPB i z tego tytułu mam kilka pytań odnośnie tego skryptu.

1 - Czy dodatek IP Gallery umożliwia linkowanie filmów z serwisów takich jak youtube , oraz dodawanie [ uploadowanie ] filmów z dysku
Lub czy jest inny dodatek który to umożliwia lub jest po prostu lepszy?
2 - czy istnieje opcja tzw zatwierdzania dodawanych materiałów przed ich publikacją?
3 - czy istnieją znane wam strony oparte o skrypt ipb + galerie foto/video z dużymi ilościami dodanego materiału? - [ np kilka tyś. zdjęć , filmów ] - jeśli tak to poproszę o linki.

4 - Jakie sposoby cachowania wspiera ipb ? , jakie cachowanie sprawuje się najlepiej?
5 - Czy skrypt ipb wspiera inne niż apache  serwery www [ nginx , lighttpd , cheroke ] ?  - przy większych ilościach plików statycznych te serwery zdecydowanie lepiej się sprawują.

6 - czy skrypt ipb wspiera podział obciążenia na kilka serwerów?

Wszystkie pytania dotyczą najnowszej wersjii oprogramowania

za odpowiedzi dziękuję :)

pozdrawiam

#2 Krzysiu

Krzysiu

Coś tam wie o IP.Board

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 124 postów
  • Wersja:IP.Board 3.1.x

Napisany 08 kwiecień 2011 - 12:58

Co do 5 to oczywiście że tak. Sam miałem ipb na nginx i chodziło wyśmienicie. :)

Edytowany przez Krzysiu, 08 kwiecień 2011 - 12:58.

Kierowcy ciężarówek traktują swój zawód jak styl życia, a nie prace. Przez wiele lat jeżdżenia po całej Europie stworzyli między sobą swego rodzaju więź i nazywają się trakerami...

#3 xDanielxmc

xDanielxmc

Coś tam wie o IP.Board

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 393 postów
  • Wersja:IP.Board 3.2.x

Napisany 08 kwiecień 2011 - 13:01

2 - czy istnieje opcja tzw zatwierdzania dodawanych materiałów przed ich publikacją?
Ymm w IP.Gallery nie wiem, ale na forum jak najbardziej.

3 - czy istnieją znane wam strony oparte o skrypt ipb + galerie foto/video z dużymi ilościami dodanego materiału? - [ np kilka tyś. zdjęć , filmów ] - jeśli tak to poproszę o linki.
Cóż... Na mojej stronie mam zaledwie kilkadziesiąt materiałów video w pewnym pluginie (jeżeli cię to zainteresuje to dam ci nazwę).
Jak wyglądają materiały video oraz jak są umieszczone możesz zobaczyć pod tym adresem.

Chociaż wydaje mi się, że ciągle pytasz o galerię więc moje pytania są zbędne.

Edytowany przez xDanielxmc, 08 kwiecień 2011 - 13:02.

Tym tym..

#4 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5435 postów
  • Wersja:IP.Board 3.3.x

Napisany 08 kwiecień 2011 - 16:32

A więc tak.
Nie ten dział, więc przenoszę.
Dużą galerie znajdziesz na community.invisionpower.com tam też możesz ją potestować sobie.

baza sql dla IPBoard | porównywanie napisów , Kilka pytan po upgrade , IP.Nexus - kilka pytań odnośnie funkcjonalności z forum , Kilka pytań. , Stare-Nowe posty | IPBoard 3.0.5

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników