Skocz do zawartości

- - - - -

Zrobienie/ Przerobienie Skina

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 azhi

azhi

IP.Board Newbie

• Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów
  • Wersja:IP.Board 3.1.x

Napisany 17 marzec 2011 - 22:55

Witam, chciałem przerobić skina jakiegoś, tak aby go dopasować wedle uznania jeśli chodzi o wygląd, aby było on takim firmowym skinem, z logami, tłami odpowiednimi, kolorami itp, tak aby był on jednoznacznie kojarzony z konkretnym forum.
Czy jest gdzieś jakiś tutorial, lub jakaś pomoc jak to zrobić? Gdzie są grafiki do takiego skina? Tak aby można było każda z osobna otworzyć np w PSie i edytować wedle uznania.
Dzięki za pomoc :)

#2 azhi

azhi

IP.Board Newbie

• Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów

Napisany 18 marzec 2011 - 08:15

Da się coś poradzić? :)

Edytowany przez azhi, 18 marzec 2011 - 08:16.

#3 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5435 postów
  • Wersja:IP.Board 3.3.x

Napisany 18 marzec 2011 - 10:58

Witaj, nie musisz pisać posta jeśli nie dostaniesz w nocy odpowiedzi na swój problem. Jeśli chodzi o jakiś opis, czy coś to oczywiście, że jest. Widać nie chciało Ci się zbytnio patrzeć, bo jako pierwszy temat w dodatku przyklejony w tym dziale jest IP.Board 3.0 CSS Guide. Znajdziesz tam opis jak zmieniać CSS'y co do zmian grafik to możesz w PS'ie albo w gimpie zrobić. Wszystko zależy od Ciebie, a obrazki masz w /public/style_images/X/

#4 azhi

azhi

IP.Board Newbie

• Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów

Napisany 18 marzec 2011 - 11:02

Szukałem długo, ale nei myslałem że temat o css będzie do tego, dziękuję, i zagłębiam się w lekturę :)

#5 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5435 postów

Napisany 18 marzec 2011 - 11:04

Tak, do tego. Coprawda nie masz tam opisane jak zmieniać  niestandardowo wygląd tworząc jakieś swoje struktury, ale na początek wystarcza

#6 azhi

azhi

IP.Board Newbie

• Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów

Napisany 18 marzec 2011 - 11:12

Sprawdziłem tamten temat, niestety link który odpowiada za css 3.0 IPB nie działa.

#7 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5435 postów

Napisany 18 marzec 2011 - 17:16

No to trochę lipa ... No to zostaje Firebug i "badanie" poszczególnych elementów strony

Przebudowa skina , Witam prosze o Skina , Pomoc Rafałkowi , [pomocy] Witam POSZUKUJE LISTY MODÓW , IP.Downloads błąd skina | pomoc w konfiguracji

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników