Skocz do zawartości

Problem z facebookowymi kontami

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 Boruta

Boruta

IP.Board Newbie

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów
  • Wersja:IP.Board 3.1.x

Napisany 04 styczeń 2011 - 16:58

Na forum (3.1.4) wlaczylem integracje z Facebookiem. Niby wszystko fajnie, mozna sie rejestrowac na forum uzywajac konta FB. Problem jest natomiast taki ze po za tym ze na liscie userow pojawia sie nasze nowe konto, to pojawia sie tez drugie w ktorym jest imie i nazwisko, a to juz nieciekawie jesli chodzi o prywatnosc. Czy da sie tak (i jak?) zeby integracja byla nadal, ale zakladane bylo tylko jedno konto, z wybranym nickiem, a nie dwa rozne?

Co ciekawe, jak wlacze liste userow w ACP to konta o nazwie ImieNazwisko nie widac, ale jak klikne na liste userow na forum poprzez opcje dostepna wszystkim, to tam widac konto z imienia i nazwiska.

Dodany obrazek

Edytowany przez Boruta, 04 styczeń 2011 - 17:13.

#2 TurkuSevdali_Aska

TurkuSevdali_Aska

Coś tam wie o IP.Board

• Premium
  • PipPip
  • 434 postów

Napisany 05 styczeń 2011 - 01:46

Ja również miałam problem z podwójnym kontami. W moim przypadku pomógł ticket do IPS - rozwiązali to za mnie.
Türkülerdir Sevdam...

#3 Boruta

Boruta

IP.Board Newbie

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów

Napisany 05 styczeń 2011 - 09:40

Nie znam angielskiego, wiec nie napisze do nich. Co Ci konkretnie pomogli w tej sprawie ludzie od IPS?

#4 TurkuSevdali_Aska

TurkuSevdali_Aska

Coś tam wie o IP.Board

• Premium
  • PipPip
  • 434 postów

Napisany 06 styczeń 2011 - 01:54

Niestety, nie wiem co dokładnie zrobili. W panelu mam tak jak Ty. Poprosili mnie tylko o link do mojego konta na FB, po czym stwierdzili, że teraz moje konto na forum jest już dobrze powiązane z kontem na FB i że powinno już być ok, a wcześniej przy każdej kolejnej próbie konfiguracji dodawało mi kolejne konto z nieistniejącym mailem. Czyli chyba musiało być coś z tym, że dodawało konta a nie łączyło. I faktycznie teraz dla wszystkich jest ok, ale niestety nie wiem jak to naprawili.
Türkülerdir Sevdam...

problem z ?? , PRoblem z Edycja tematu/posta , Nie mogę odnaleźć </body> dla PA. | Bardzo interesujący problem. , Problem z wiadomosciami email od forum , problem z Datami

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników