Tak dziś przypadkowo obejrzałem nowe vB na jednym z for i zaniepokoiło mnie uderzające podobieństwo do IPB.
-Boczne menu
-Profile
-Układ belek
itd
Poprzednia wersja vB była inna, różniąca się od IPB sporo, na nowej mam wątpliwości czy to nadal vB czy już IPB, typowa zrzyna.
Co myślicie o tych uderzających podobieństwach? Świat dziś opiera się na zrzynaniu od lepszych czy to ja jestem przewrażliwiony?
vB vs IPB?
Rozpoczęte przez Kombajn, 03 sty 2011, 10:55
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 03 styczeń 2011 - 10:55
Napisany 03 styczeń 2011 - 16:01
Rzeczywiście, uderzające podobieństwo. Aczkolwiek muszą kiedyś się zmienić, ale mogli to zrobić tak, aby nie przypominało IPB
Napisany 03 styczeń 2011 - 17:10
vB4 jest bardzo podobne do wersji 3 IP.Board, nic nowego
Profesjonalne rozwiązania IP.Board - SolutionDEVs
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 03 styczeń 2011 - 20:32
No cóż, ładnie rżną. Dziś własna twórczość jest na wymarciu, każdy rżnie od każdego :/
Spanner, właśnie to coś nowego bo poprzednia wersja była inna. Profile całkowicie inne, belki... A tu jest kompletna zrzyna, jakby po prostu przekopiować, istne IPB.
Gratuluje twórcom IPB
Jak to jeden znajomy mawia... Kopiujcie, uczcie się od mistrza
Spanner, właśnie to coś nowego bo poprzednia wersja była inna. Profile całkowicie inne, belki... A tu jest kompletna zrzyna, jakby po prostu przekopiować, istne IPB.
Gratuluje twórcom IPB
Napisany 05 styczeń 2011 - 12:10
ipb w wersji 2.3.x też nie miało bocznych belek - wprowadzili je dopiero w wersji 3.x
tak samo było z vb.
Co do kopiowania: Skoro lu potrzebuje bocznej belki to w vb ją zrobili, skoro chcieli tego w ipb to też jest.
Każda firma dostosuje się do wymagan konkurencji.
Tak samo jest z samochodami - kilka puknięć młotkiem w blache, nowe rozlozenie paneli na kokpicie, bagażnik większy o 10 l i już mamy inną markę.
tak samo było z vb.
Co do kopiowania: Skoro lu potrzebuje bocznej belki to w vb ją zrobili, skoro chcieli tego w ipb to też jest.
Każda firma dostosuje się do wymagan konkurencji.
Tak samo jest z samochodami - kilka puknięć młotkiem w blache, nowe rozlozenie paneli na kokpicie, bagażnik większy o 10 l i już mamy inną markę.
Napisany 05 styczeń 2011 - 12:22
Markę? Dla mnie kreowanie marki to coś więcej niż tylko kopiowanie.
Napisany 05 styczeń 2011 - 18:01
tak bylo, jest i bedzie, ze jedni beda sie opierac na drugich i vice wersa, tego juz nie zmienimy
2.5 V6 i500 by Duke_ - Black Pearl 
Pomoglem ? Podziekuj naciskajac " + " to nic nie kosztuje a dobrze o Tobie swiadczy ;)
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników