Nazwa pliku: (DB31) False Traffic
Plik Dodał: Spanner
Plik wysłano: 24 wrz 2010
Plik zaktualizowany: 19 paź 2011
Kategoria pliku: Modyfikacje IP.Board 3.0.x i 3.1.x
Typ: Dodatek
Author: Spanner (IPSBeyond.pl)
Opis: Modyfikacja umożliwia tworzenie fałszywego ruchu na forum. Tworzone są sesje "duchy", w przypadku których odwiedzający (goście) przeglądają stronę główną, jakieś forum lub czytają losowy temat. Czas trwania takiej sesji wynosi 1 godzinę i takie sesje tworzone są o każdej pełnej godzine.
Description: Modification enables creating false traffic in board. "Ghost" sessions are being created in case of which the guests look at the main board page, forum or read random topic. Time of this session is 1h and this sessions are created every full hour.
Kliknij tutaj aby pobrać plik
Modyfikacje IP.Board 3.0.x i 3.1.x: (DB31) False Traffic
Rozpoczęte przez Spanner, 24 wrz 2010, 18:38
db31 false traffic
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 27 październik 2010 - 18:04
Obserwuję od jakiegoś czasu dziwne akcje z tym modem.
Mam ustawione:
"False Traffic Different Time" jest wyłączone
Mimo ustawienia 449 daje mi kosmiczne wartości, niekiedy zauważam te 449 (450 ze mną-forum testowe), ale najczęściej są to inne wartości, np taka wartość z teraz: 5390 użytkowników online :/
Niekiedy nie włącza się w ogóle, mimo ustawionego co godzinę.
Ustawienia taska są "fabryczne"
Edit: Odświeżenie po napisaniu postu i już mamy 7635 użytkowników online
Mam ustawione:
How many users should be generated?
In every run task ... sessions will be created - 449
In every run task ... sessions will be created - 449
"False Traffic Different Time" jest wyłączone
Mimo ustawienia 449 daje mi kosmiczne wartości, niekiedy zauważam te 449 (450 ze mną-forum testowe), ale najczęściej są to inne wartości, np taka wartość z teraz: 5390 użytkowników online :/
Niekiedy nie włącza się w ogóle, mimo ustawionego co godzinę.
Ustawienia taska są "fabryczne"
Edit: Odświeżenie po napisaniu postu i już mamy 7635 użytkowników online
Edytowany przez Kombajn, 27 październik 2010 - 18:05.
Napisany 27 październik 2010 - 18:13
Taski są uruchamiane przez IP.B czasem tak jest że jak to jest testowe forum czy coś to nie zawsze to działa. Co do Twojego błędu to mam to już zgłoszone. Tak się dzieje jak Task jakby się zwiesił i wtedy przy każdym odświeżeniu strony dodaje liczbę userów, którą zdefiniujesz w ustawieniach
Profesjonalne rozwiązania IP.Board - SolutionDEVs
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 27 październik 2010 - 18:16
Hmm, dokładnie, przy każdym odświeżeniu jest skok w górę...
Co do samego taska, ta okrągła ikonka ze strzałkami jest na czerwono, inne na niebiesko.
Wiesz, ze to IPB testowe jest mocno spaprane, pisałem Ci na PM, możliwe, ze to przez to. Zobaczę na właściwym IPB jak już stanie.
Co do samego taska, ta okrągła ikonka ze strzałkami jest na czerwono, inne na niebiesko.
Wiesz, ze to IPB testowe jest mocno spaprane, pisałem Ci na PM, możliwe, ze to przez to. Zobaczę na właściwym IPB jak już stanie.
Napisany 27 październik 2010 - 18:25
czerwona oznacza, że jest uruchomiona, czyli się zapewne przywiesiło. Jak znajdę tylko czas to postaram się nad tym popracować.
Profesjonalne rozwiązania IP.Board - SolutionDEVs
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Także otagowane jako db31, false traffic
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników