Affiliates System v1.0.3 - losowe bannery?
Napisany 10 sierpień 2010 - 16:19
Czy ktoś ma tego moda, kombinował przy tym lub wie na jakiej zasadzie to działa?
Na karcie gdzie bannery są widoczne pionowo ok, ale przy ustawieniu globalnym gdzie bannery się przesuwają z lewej do prawej jest to nieprzemyślane bo zawsze pierwszy jest pierwszym a ostatni ostatnim, chciałbym aby się mieszały losowo..
Nie umiem dojść do sedna sprawy z tym problemem....
Macie jakieś pomysły?
Napisany 10 sierpień 2010 - 17:02
2.5 V6 i500 by Duke_ - Black Pearl 
Pomoglem ? Podziekuj naciskajac " + " to nic nie kosztuje a dobrze o Tobie swiadczy ;)
Napisany 19 sierpień 2010 - 12:57
ORDER BY ...
zamień to co będzie jako ... na RAND() i powinno śmigać
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 19 sierpień 2010 - 13:52
Wygląda tak:
$this->ipsclass->DB->simple_construct( array('select' => '*', 'from' => 'daffiliates_list', 'where' => "approved='1' AND visible='1'", 'order' => 'RAND()', 'limit' => array(0,1) ) );
$this->ipsclass->DB->simple_exec();
Znalazłem jeszcze jedną linijkę gdzie jest wpis "order" :
$this->ipsclass->DB->simple_construct( array('select' => '*', 'from' => 'daffiliates_list', 'where' => "approved='1' AND visible='1'", 'order' => 'affid ASC', 'limit' => array(0,$this->ipsclass->vars['daffiliates_global_show']) ) );
W innym pliku występują jeszcze takie linijki:
$first = intval( $this->ipsclass->input['st'] );
if ( empty($first) )
{
$first = 0;
}
$this->ipsclass->DB->simple_construct( array( 'select' => 'COUNT(*) as aff_total', 'from' => 'daffiliates_list', 'where' => "approved='1' AND visible='1'", 'order' => 'affid ASC' ) );
$total = $this->ipsclass->DB->fetch_row();
order' => 'da.affid ASC',
$this->ipsclass->DB->simple_construct( array( 'select' => 'COUNT(*) as aff_total', 'from' => 'daffiliates_list', 'where' => "approved='1' AND visible='1' AND userid='{$userid}'", 'order' => 'affid ASC' ) );
$total = $this->ipsclass->DB->fetch_row();
$this->ipsclass->DB->simple_construct( array( 'select' => 'COUNT(*) as linkus_total', 'from' => 'daffiliates_linkus', 'where' => 'visible=1', 'order' => 'linkid ASC' ) );
$this->ipsclass->DB->simple_construct( array('select' => '*', 'from' => 'daffiliates_linkus', 'where' => 'visible=1', 'order' => 'linkid ASC', 'limit' => array($first,$last) ) );
Ale co jest do czego to nie wiem.
Bannery wyświetlają się na podstronie oraz globalnie w stopce.
Edytowany przez Kombajn, 19 sierpień 2010 - 14:01.
Napisany 20 sierpień 2010 - 09:05
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 20 sierpień 2010 - 10:46
http://mods.invision...ndex.php/f/7805
http://www.invisionm...es-system-v103/
Ale ja nie mam kont na tych stronach, mam nadzieje, że Ty masz
Napisany 20 sierpień 2010 - 16:09
<!--Ci_GLOBAL_AFFILIATES-->to są losowo pokazywane pojedyncze bannery a na stronie z bannerami jest sortowanie po dodanym elemencie rosnąco ponieważ z tego co widzę jest tam stronicowanie więc tam musi być ustalony porządek sortowania
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 20 sierpień 2010 - 18:26
Chodzi o to aby je mieszało czyli musi je również mieszać na stronie z bannerami i tutaj pies pogrzebany.
Wiesz może co oznaczają fragmenty kodu "'order' => 'affid ASC'" ? Może tutaj należy kombinować z RAND() zamiast tego affid ?
Edit: Dobra, poszedłem na chybił trafił wcześniej wykonując kopię i affid ASC zamieniałem na RAND() stopniowo aż do skutku. Udało się. Dzięki za pomoc.
Mowa o bannerach globalnych przy scrollu, na stronie z bannerami nie mam pojęcia jak to zmienić, czarna magia bo znalazłem tylko jeden plik gdzie jeszcze znajdują się medale (order), ale tam jest już to bardziej skomplikowane i sama podmiana na RAND() nie nie daje bo pozostają jeszcze wpisy:
'order' => 'da.affid ASC',
...których już nie umiem przeskoczyć :/
Edytowany przez Kombajn, 20 sierpień 2010 - 20:00.
Napisany 20 grudzień 2010 - 20:01
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Ten temat jest zablokowany