Mam forum 1 forum na ipb i zaraz chcemy postawic drugie forum oba na ip.boardzie. Czy jest możliwość takiego połączenia for aby użytkownik mógł sobie wybrać na etapie rejestracji w którym skrypcie zostanie zarejestrowany, albo w obu. Na zasadzie takiej że wchodząc w rejestrację tworzone są wspólne pola profilowe na obu forach i są one synchronizowane, o ile użytkownik wybierze taki wariant. Oraz dodatkowe pola profilowe każde w innej bazie. Fora są o tematyce deskowej także na 1 forum są pola profilowe dotyczące snowboardu a na drugim są pola dotyczące wakeboardu oraz wspólne hasło, o mnie, nazwa usera itp.
Do tego aby po zarejestrowaniu na tylko 1 forum, mógł dodać się do drugiego skryptu?
Ile ewentualnie mogła by kosztować taka modyfikacja pozwalająca na łączenie n for? a może istnieje juz coś takiego, czy np. trzeba przerobić skrypty rejestracyjne recznie? tylko jak wtedy wyglada sprawa synchronizacji np. haseł?
Oba fora mogą stać na tym samym serwerze, w tej samej bazie danych ale nie chętnie chyba że będzie to obowiązkowe do takich rzeczy.
Łączenie for
Rozpoczęte przez shrek, 08 mar 2010, 10:07
2 odpowiedzi na ten temat
Napisany 08 marzec 2010 - 10:07
Napisany 08 marzec 2010 - 11:22
Witaj,
jeśli chodzi o połączenie rejestracji itp itd to możesz użyć dodatku IP.Converge. Jest to dodatek służący właśnie łączeniu forum z innym forum lub jakimś skryptem. Nie wiem tylko czy oferuje możliwość wyboru, że chcesz założyć konto tylko na jednym forum, ale pozostałe wymagania są bezproblemowe
jeśli chodzi o połączenie rejestracji itp itd to możesz użyć dodatku IP.Converge. Jest to dodatek służący właśnie łączeniu forum z innym forum lub jakimś skryptem. Nie wiem tylko czy oferuje możliwość wyboru, że chcesz założyć konto tylko na jednym forum, ale pozostałe wymagania są bezproblemowe
Profesjonalne rozwiązania IP.Board - SolutionDEVs
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 20 grudzień 2010 - 20:04
Problem został rozwiązany.
Profesjonalne rozwiązania IP.Board - SolutionDEVs
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Ten temat jest zablokowany