Skocz do zawartości

wysypka po upgrade na 2.3.6

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
6 odpowiedzi na ten temat

#1 cichy

cichy

Powoli zdobywa wiedzę

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 91 postów
  • Wersja:IP.Board 3.0.x

Napisany 04 grudzień 2008 - 22:41

Witam

Wysypało mi się w polowie forum po upgrade na wersje 2.3.6 data w shoutboxie zamiast Dzisiaj, 21:52) jest Thu 22:10 w profilu usera i w postach wykrzaczyla sie data a na glownej stronie jest w miare ok kodowanie zostalo takie samo ale cos nie tak. pare modow bylo do reinstalacji ale prz jednym ani rusz _FSY23__Group_Name_Indicator_v3.3 jak go wylacze to jest ok ale po wlaczeniu wyskakuje blad lini 252 w func_boardstats.php jak zrobie wszystko na nowo i to woywala syntax error w tym pliku linia 664 juz mi rece opadaja prosze o pomoc

pozdrawiam cichy

#2 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów
  • Wersja:IP.Board 3.3.x

Napisany 05 grudzień 2008 - 06:01

Czy miałeś instalowane wcześniej polskie daty ?? podczas upgradu, nadpisałeś pliki, więc mody się wykrzaczyły ale ponowna ich instalacja powinna pomóc, przynajmniej na forach, na których robiłem upgrade to z GNI i innymi modami nie było problemu

#3 cichy

cichy

Powoli zdobywa wiedzę

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 91 postów

Napisany 05 grudzień 2008 - 14:06

Zobacz postSpanner, o 05.12.08, 06:01, powiedział:

Czy miałeś instalowane wcześniej polskie daty ?? podczas upgradu, nadpisałeś pliki, więc mody się wykrzaczyły ale ponowna ich instalacja powinna pomóc, przynajmniej na forach, na których robiłem upgrade to z GNI i innymi modami nie było problemu

Tak na wersji 2.3.5 było wszystko PL. Przed upgrade porownywalem pliki w winmerge i to co do modow bylo kopiowalem do nowych no ale glowy nie dam ze cos nie  umknelo i tylko wlasnie ten jeden mod robi taki problem juz nie wiem jak go ugrysc u jak zrobic ten format daty w SB i w profilu usera krzaki sie z robily tylko w pozycji (dolaczyl dnia ... )

pozdrawiam cichy

Z krzaczkami sobie poradziłem :)
Shoutouta wywalilem i zainstalowalem D22-Shoutbox v1.1.2 i wszystko by bylo ok tylko jak mapisze cos to pojawi sie i znika :) jakas dobra rad dziekuje i pozdrawaim

Zobacz postcichy, o 05.12.08, 13:11, powiedział:

Tak na wersji 2.3.5 było wszystko PL. Przed upgrade porownywalem pliki w winmerge i to co do modow bylo kopiowalem do nowych no ale glowy nie dam ze cos nie  umknelo i tylko wlasnie ten jeden mod robi taki problem juz nie wiem jak go ugrysc u jak zrobic ten format daty w SB i w profilu usera krzaki sie z robily tylko w pozycji (dolaczyl dnia ... )

pozdrawiam cichy

Z krzaczkami sobie poradziłem :)
Shoutouta wywalilem i zainstalowalem D22-Shoutbox v1.1.2 i wszystko by bylo ok tylko jak mapisze cos to pojawi sie i znika :) jakas dobra rad dziekuje i pozdrawaim

Ok do SB już tez doszedlem w kodzie błędu tzreba było dodać tylko //

pozdrawaim

#4 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów

Napisany 05 grudzień 2008 - 16:57

z czymś jeszcze masz problem ?? bo już się pogubiłem troszkę ;)

#5 cichy

cichy

Powoli zdobywa wiedzę

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 91 postów

Napisany 05 grudzień 2008 - 19:51

No troche tego było po wysypce ale w maire mozliwości chciałem odciążyć i kombinować aż się udawało ale nadal pozostaje problem modu FSY23__Group_Name_Indicator_v3.3 niby wszystko w plikach jest ale po zalączeniu moda w ACP na głównej stronie na samej gorze wyskakuje komunikat

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/pawelcic/public_html/sources/lib/func_boardstats.php on line 252

i z tym już nic nie umie wy wróżyć instalowałem na nowo poprawiałem pliki znając życie pewnie czegoś brakuje typu / " > ale juz nie mam pomysłów.

linia 252 foreach ( $this->ipsclass->cache['grouporder_cache'] as $gid => $order )

obecnie zrobiłem tak //foreach ( $this->ipsclass->cache['grouporder_cache'] as $gid => $order )

błąd umilkł ale i tak nie widac na forum.

Zobacz postcichy, o 05.12.08, 19:40, powiedział:

No troche tego było po wysypce ale w maire mozliwości chciałem odciążyć i kombinować aż się udawało ale nadal pozostaje problem modu FSY23__Group_Name_Indicator_v3.3 niby wszystko w plikach jest ale po zalączeniu moda w ACP na głównej stronie na samej gorze wyskakuje komunikat

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/pawelcic/public_html/sources/lib/func_boardstats.php on line 252

i z tym już nic nie umie wy wróżyć instalowałem na nowo poprawiałem pliki znając życie pewnie czegoś brakuje typu / " > ale juz nie mam pomysłów.

linia 252 foreach ( $this->ipsclass->cache['grouporder_cache'] as $gid => $order )

obecnie zrobiłem tak //foreach ( $this->ipsclass->cache['grouporder_cache'] as $gid => $order )

błąd umilkł ale i tak nie widac na forum.

Niewiem czemu ale jak napisze obecnie o bledzie to jakos mnie oswieca problem polegał w index.php brakowało znacznika jaki wstyd

Bardzo przepraszam za kłopot temat do zamkniecia i kosz jeszcze raz przepraszam za zamieszanie
pozdrawiam cichy

#6 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów

Napisany 05 grudzień 2008 - 22:42

żaden problem, nic nie namieszałeś :) a temat uważam, ze powinien zostać bo może potomności pomoże w czymś :)

#7 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów

Napisany 20 grudzień 2010 - 19:55

Problem został rozwiązany.

Kilka pytan po upgrade , Upgrade skina | chyba ten dział , [#10145] Wyszukiwarka jest wyłączona. | po upgrade problem , Upgrade przez ips , BBCODE r= po upgrade do 3.x.x

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników