Skocz do zawartości

Invisionize.eu - IP.Board, Invision Power Board, IPB - News

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
9 odpowiedzi na ten temat

#1 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów
  • Wersja:IP.Board 3.3.x

Napisany 19 maj 2009 - 17:27

Widząc taki temat każdy zapewne się zastanawia co to jest :)

Odpowiedź jest dość prosta Invisionize.eu - IP.Board, Invision Power Board, IPB to strona prezentująca najnowsze informacje ze świata IP.Board. Strona jest aktualizowana co godzinę, 24h na dobę 365 dni w roku :) więc zawsze znajdujące się tam wiadomości są aktualne i nie ma obaw że coś przegapimy. Strona posiada także kanał ATOM oraz zwykły RSS zawierający ostatnie 10 wiadomości znajdujących się na stronie.

Wszystkich serdecznie zapraszam do odwiedzania i korzystania z dobrodziejstw tej strony.

W dniu dzisiejszym opublikowana została nowa wersja 1.2.0 aplikacji SD.Agregator.
Do najważniejszych zmian należą:
  • Wyszukiwarka
  • System komentarzy
  • Możliwość tworzenia kanałów RSS dla wybranych kategorii

Opublikowana została najnowsza wersja aplikacji SD.Agregator oznaczona numerkiem  1.2.1. Do najważniejszych zmian w aplikacji należą:

• Zmniejszanie za dużych obrazków - od teraz czytając stronę nie trzeba będzie przewijać strony poziomo, gdyż duże obrazki będą automatycznie zmniejszane
  • Strony komentarzy - udostępniona została funkcjonalność umożliwiająca przeglądanie pojedynczych komentarzy na osobnych podstronach
  • Strony wydruków - od wersji 1.2.1 dostępne są wersje drukowalne artykułów, oznacza to, że każdy artykuł można pobrać w formacie HTML lub Microsoft Word lub przeglądnąć przyjazną wersję na stronie

#2 kris2005a

kris2005a

Coś tam wie o IP.Board

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 183 postów
  • Wersja:IP.Board 2.3.x

Napisany 20 maj 2009 - 07:02

Wszystko ładnie ale trzeba poprawić newsy. Menu po lewej jest ok ale newsy zeskakują pod menu a powinny być po prawej.

Jak dla mnie to 9/10 (choć nie lubię takich styli - dla mnie to jest szkielet - tylko parę kolorów i białe tło).
Dodany obrazek

#3 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów

Napisany 03 czerwiec 2009 - 18:28

jaką masz rozdzielczość ?? możesz dać link do przykładowego wpisu, który Ci tak się rozwala, bo u mnie wszystkie wpisy są ok :)

Jeśli chodzi o styl to w pierwotnym zamyśle miał on być prowizoryczny i tymczasowy, ale będzie on zmieniony, tylko narazie nacisk położyłem na rozwijanie tych 2 aplikacji tzn (SD.BookStore i SD.Agregator) tak aby był jak najbardziej stabilne w swym działaniu :)

Wgrana została wersja 1.2.2

Zmian co prawda nie jest wiele bo tylko zmiana kolejności wyświetlania menu i kategorii oraz płynne rozwijanie i zwijanie kategorii, ale liczy się fakt, że coś się dzieje, a kolejne zmiany nie długo, chyba, że zabiorę się za pozostałe projekty co chce zrealizować

#4 kris2005a

kris2005a

Coś tam wie o IP.Board

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 183 postów

Napisany 03 czerwiec 2009 - 19:30

Rozdzielczość 1152x864

Sprawdzałem na dwóch pc i nadal to samo.
Dodany obrazek

#5 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów

Napisany 04 czerwiec 2009 - 04:47

a link do wpisu?? czy na wszystkich tak jest ?

#6 kris2005a

kris2005a

Coś tam wie o IP.Board

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 183 postów

Napisany 04 czerwiec 2009 - 07:34

Nadal jest to samo. Przy newsach (newsy zeskakują pod lewą tabelę) a przy otwarciu jednego jest to samo.

Załączone pliki

Dodany obrazek

#7 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów

Napisany 05 czerwiec 2009 - 15:28

ok, thx, to zajme się zmianą tego :)

Ok, jeśli możesz to zobacz teraz, nie mam niestety monitora o takiej rozdzielczości i jedyne co mogłem zrobić to zmienić rozmiar okna przeglądarki dla takiej rozdzielczości

#8 kris2005a

kris2005a

Coś tam wie o IP.Board

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 183 postów

Napisany 07 czerwiec 2009 - 20:20

Niestety nadal jest to samo
Dodany obrazek

#9 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów

Napisany 15 czerwiec 2009 - 07:41

teraz już musi być ok. Strona przetestowana stroną do testowania na różnych przeglądarkach i rozdzielczościach i jest ok :)

#10 kris2005a

kris2005a

Coś tam wie o IP.Board

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 183 postów

Napisany 16 czerwiec 2009 - 19:52

No teraz jest git :D
Dodany obrazek

[Invisionize.eu] IPS Company Blog - Improved Skin Generator , [Invisionize.eu] IPS Company Blog - IP.Board 3.1.0 Beta 3 And Apps Available , [Invisionize.eu] IPS Company Blog - IP.Board 3.1.1 Dev Update: Search Engine Optimisation Enhancements , [Invisionize.eu] IP.Board 3.0 Beta Approaching , [Invisionize.eu] IPS Company Blog - IP.Gallery 3.1.0 now in testing

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników