Skocz do zawartości

problem Bug Tracker v1.3

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
9 odpowiedzi na ten temat

#1 cichy

cichy

Powoli zdobywa wiedzę

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 91 postów
  • Wersja:IP.Board 3.0.x

Napisany 05 październik 2008 - 21:01

Witam zainstalowalem sobie Bug Tracker v1.3 na koncu instalacji wyskoczył błąd dla pliku bugtracker_templates.xml i zakończyłem wszystkie opcje w ACP dla BT się pojawiły lecz nie działa jak powinno po próbie wejścia poprzez forum mam komunikat

Fatal error: Class 'skin_bugtracker_view_6' not found in /home/pawelcic/public_html/sources/ipsclass.php on line 2085

To postanowiłem usunąć go z poziomu ACP components i niby ok znikneło i chciałem ponownie zainstalować lecz już mam komunikat po kliknięciu setup w ACP

This Bug Tracker installation is up-to-date and there are no more upgrades required

This simply means that there are not any upgrade modules uploaded that have not been run.

Be sure to visit your favorite modding site to check that this is the latest version available.

I na chwilę obecną nie działa i niema opcji dla BT w ACP tylko jest setup.

Aż mi wstyd pisać z takimi zonkami :)
Pozdrawiam cichy

#2 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów
  • Wersja:IP.Board 3.3.x

Napisany 06 październik 2008 - 04:59

jak możesz to podaj linka do tego BT to sobie zainstaluje i sprawdzę, bo nigdy nie korzystałem. Błąd ze skinem to ok, jeszcze rozumiem, ale instalacja powinna pójść

#3 cichy

cichy

Powoli zdobywa wiedzę

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 91 postów

Napisany 06 październik 2008 - 06:49

Zobacz postSpanner, o 06.10.08, 05:59, powiedział:

jak możesz to podaj linka do tego BT to sobie zainstaluje i sprawdzę, bo nigdy nie korzystałem. Błąd ze skinem to ok, jeszcze rozumiem, ale instalacja powinna pójść

Hej

Tu jest link -> Klik

Edytowany przez cichy, 06 październik 2008 - 06:49.

#4 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów

Napisany 06 październik 2008 - 07:56

ok, to dziś postaram się zbadać sprawe i znaleźć jakieś rozwiązanie :)

#5 cichy

cichy

Powoli zdobywa wiedzę

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 91 postów

Napisany 06 październik 2008 - 08:25

Zobacz postSpanner, o 06.10.08, 08:56, powiedział:

ok, to dziś postaram się zbadać sprawe i znaleźć jakieś rozwiązanie :)

O to będzie super :)
Dzięki i będe wyczekiwał :]
Pozdrawiam

#6 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów

Napisany 06 październik 2008 - 17:35

problem rozwiązany :)
w katalogu upload/bugtracker_setup jest plik bugtracker_components.xml wejdź do acp -> admin -> Manage Components i zaimportuj ten plik. teraz już będziesz miał spowrotem menu w acp. wejdź na ftp zaznacz katalog cache i prawym myszy wybierz zmień atrybuty / chmody, lub coś tego typu. jak się pojawi to wpisujesz albo 777, albo jeśli będą opcje do wyboru to zaznaczasz wszystkie i koniecznie daj zastosuj także dla podfolderów.  po tych operacjach wejdź do acp -> components -> Bug Tracker -> Tools i wykonaj wszystkie opcje po kolei. jeśli to nie zadziała to w acp-> look & feel -> Skin Tools i po prawej kliknij na link [ Rebuild All ] i pójdzie. Po tym wszystkim musi działać już wszystko

#7 cichy

cichy

Powoli zdobywa wiedzę

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 91 postów

Napisany 06 październik 2008 - 18:32

Zobacz postSpanner, o 06.10.08, 18:35, powiedział:

problem rozwiązany :)
w katalogu upload/bugtracker_setup jest plik bugtracker_components.xml wejdź do acp -> admin -> Manage Components i zaimportuj ten plik. teraz już będziesz miał spowrotem menu w acp. wejdź na ftp zaznacz katalog cache i prawym myszy wybierz zmień atrybuty / chmody, lub coś tego typu. jak się pojawi to wpisujesz albo 777, albo jeśli będą opcje do wyboru to zaznaczasz wszystkie i koniecznie daj zastosuj także dla podfolderów.  po tych operacjach wejdź do acp -> components -> Bug Tracker -> Tools i wykonaj wszystkie opcje po kolei. jeśli to nie zadziała to w acp-> look & feel -> Skin Tools i po prawej kliknij na link [ Rebuild All ] i pójdzie. Po tym wszystkim musi działać już wszystko

No i dalej to samo
Faktem że pojawiło się menu w ACP ale po kliknięciu na setup jest komunikat.

"This Bug Tracker installation is up-to-date and there are no more upgrades required

This simply means that there are not any upgrade modules uploaded that have not been run.

Be sure to visit your favorite modding site to check that this is the latest version available."

po probie wejscia z poziomu forum.

Fatal error: Class 'skin_bugtracker_view_6' not found in /home/pawelcic/public_html/sources/ipsclass.php on line 2085

w pliku linia 2085

$this->compiled_templates[ $name ]           =  new $full_name();

jakby czegos mu brakowalo

Edit:
Zrobiłem inaczej :D

z poziomu admin -> components dodalem bugtracker_templates.xml i zaczelo dzialac
jakie to zryte ale niemam guzikow do nowego posta :D.

Edit 2 :
Nie do konca po probie napisania buga

Could not locate /home/pawelcic/public_html/sources/classes/attach/plugin_bugtracker_bug.php

ale temat sie wyswietla tylko nie mozna go dczytac pisze niemasz uprawnien.

na stronie z mdeem pisze:

This file has been reported as broken

There are at least 2 required files (/sources/classes/attach/plugin_bugtracker_reply.php & /sources/classes/attach/plugin_bugtracker_bug.php) missing from the download, the mod will not work properly without these.

Edytowany przez cichy, 06 październik 2008 - 20:05.

#8 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów

Napisany 06 październik 2008 - 19:40

co do drugiego błęduz plikiem plugin_bugtracker_bug.php to nie czytałeś na http://www.invisionm...mp;showfile=776 opisu w czerwonej ramce. brakuje tego i jeszcze jednego pliku. Jeśli chodzi o to z

problem spowodowany jest tym, że nie było praw zapisu do katalogu cache/skin_cache/caheid_6 i nie zostały utworzone odpowiednie pliki. Po ustawieniu odpowiednich chmodów i przebudowaniu skinu zawsze problem znika

#9 cichy

cichy

Powoli zdobywa wiedzę

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 91 postów

Napisany 07 październik 2008 - 15:38

Zobacz postSpanner, o 06.10.08, 20:40, powiedział:

co do drugiego błęduz plikiem plugin_bugtracker_bug.php to nie czytałeś na http://www.invisionm...mp;showfile=776 opisu w czerwonej ramce. brakuje tego i jeszcze jednego pliku. Jeśli chodzi o to z

problem spowodowany jest tym, że nie było praw zapisu do katalogu cache/skin_cache/caheid_6 i nie zostały utworzone odpowiednie pliki. Po ustawieniu odpowiednich chmodów i przebudowaniu skinu zawsze problem znika

No super brakuje tylko skąd je wziasc :(
skin juz smiga oki.

Tylko wlasnie te napisanie i potem czytanie tych bledow :(

Ok już pliki mam zrobiłem i smiga super dzięki za pomoc pozdrawiam
cichy

#10 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5430 postów

Napisany 20 grudzień 2010 - 19:55

Problem został rozwiązany.

Dzisiaj online, nazwy grup i problemy z czcionką , Problem z Forum , Spolszczenia produktów IPS: Spolszczenie IP.Tracker 2.0.x , Wgralem skin DB23 Skin DARK - problem z polskimi znakami. , Problemy z wysylaniem zdjec

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników